Äntligen bygglov!

Äntligen har vi fått bygglov. Än så länge är det mycket som skall till och vi behöver något som kallas starttillstånd, men ritningarna är ok och kommunen har sagt att det här huset får vi bygga. Det känns verkligen underbart.
Dagen för när hustillverkaren vill leverera vårt hus närmar sig med stormsteg och än står fortfarande sommarstugan kvar, eftersom rivningstillstånd och starttillstånd normalt ges samtidigt. Så jag och maken turas om att gripas av panik och där emellan ringer vi runt så mycket vi kan och hinner för att kunna förbereda så mycket som möjligt.
Vi fick idag också reda på att vi nog kan få rivningstillståndet fortare och bara dom får in de papper som krävs så har vi det innan helgen. Där lättade en stor börda för oss båda. För att veta att man kommer få bråttom och inte kunna göra något åt det är otroligt frustrerande. Men nu i helgen skall vi dit och börja arbeta på allvar. Känns skönt att äntligen kunna komma igång ordentligt.

Här är ritningarna i alla fall på huset. Några detaljer invändigt är inte riktigt korrekta men på ett ungefär i alla fall...


Kommentarer

Populära inlägg